Jij gaat dood - Blom, Nina, ....-; De Heer, Margreet, ....- (Leens : Uitgeverij Personalia, 2023)
Mijn naam is Nina Blom. 'Jij gaat dood' gaat over hoe ik tot mijn veertiende stelselmatig ziek gemaakt werd door mijn moeder. Ze verzon of verergerde klachten voor me en werd boos als ik niet tegen de dokter zei dat ik ergens pijn had, ook al was dat niet waar. Vanaf mijn negende jaar hield ze me thuis, ik mocht niet naar school, vriendinnen mochten niet langskomen, ik mocht alleen op bed liggen, waardoor mijn situatie uiteindelijk inderdaad kritiek werd. Op mijn veertiende was ik bijna dood.
Volwassenen
Keywords: Graphic Novel -- Stripverhaal -- münchhausen by proxy -- psychische problemen