Didactiek van het vreemdetalenonderwijs - Kwakernaak, Erik (Erik Jan), 1942- (Bussum : Coutinho, 2021)
Docenten die les geven in een vreemde taal, vertalen abstracte lesdoelen naar de lespraktijk. In Didactiek van het vreemdetalenonderwijs worden theorie en praktijk bij elkaar gebracht door analyse en verdieping te verbinden met praktijkervaringen. Zo vormt het boek een didactisch handboek voor (aankomende) docenten, dat aansluit op de Nederlandse onderwijssituatie. Het boek is dan ook een 'moderne klassieker' voor de vreemdetaaldocent. Didactiek van het vreemdetalenonderwijs bestaat uit vier delen. Deel I geeft de achtergronden van het vreemdetalenonderwijs, met onder meer een inleiding in taalwervingsprocessen en een zeer praktijkgerichte behandeling van de toetsingsproblematiek. De delen II en III behandelen de didactiek van de vier taalvaardigheden (luisteren, lezen, schrijven en spreken) en van de deelvaardigheden (uitspraak/spelling, woordenschat en grammatica). Tenslotte volgen in deel IV kennis van land en samenleving en literatuur.
Keywords: Vreemdetalenonderwijs