Handboek boekhouden : IFRS : essentiële begrippen en standaarden - De Lembre, Erik, 1942-; Bogaert, Ignace, ....- (Antwerpen : Intersentia, 2017)
Dit handboek behandelt op een grondige wijze de verschillende IFRS-standaarden en tracht deze specifiek te kaderen vanuit een Belgische toepassingscontext. De lezer is in staat op basis van dit handboek een goed inzicht te krijgen in de IFRS-standaarden en aan de hand van de talrijke toepassingen de theoretische aspecten praktisch in te vullen.
In Handboek Boekhouden – IFRS worden de verschillende IFRS-standaarden behandeld vanuit een Belgische toepassingscontext. Het handboek maakt een duidelijk onderscheid tussen de meeste relevante standaarden om een goede basiskennis te verwerven, en daarnaast ook toevoegingen om een meer diepgaande kennis op te bouwen. Hierdoor richt dit handboek zich zowel naar de academische wereld als naar de actieve beroepsbeoefenaar die in aanraking komt met IFRS-rapporteringsaspecten. Het handboek illustreert de verschillende standaarden met praktijkvoorbeelden uit Belgische jaarrekeningen van beursgenoteerde vennootschappen. Tevens wordt de aansluiting met het Belgische boekhoudrecht steeds behouden aan de hand van een visuele concordantietabel tussen de relevante geconsolideerde balansrubrieken volgens het Belgische boekhoudrecht en de overeenkomstige IFRS-standaard(en). Naast de theoretische concepten hebben de auteurs er ook voor geopteerd om ieder hoofdstuk af te sluiten door praktische gevalstudies.
Keywords: Boekhouden