Basisboek contentmarketing en community building - Machielse, Irma, ....- (Amsterdam : Pearson, 2023)
Consumenten van nu bepalen zelf welke content zij wanneer tot zich nemen en bij welke communities zij zich aansluiten. Via diverse social media en communities produceren zij content en reageren zij op berichten van anderen. Hierdoor verandert de rol van communicatieprofessionals en de manier waarop zij communiceren met hun doelgroep. Steeds meer merken richten zich op het ontwikkelen van relevante content en het aangaan van een gelijkwaardige wederkerige relatie met hun publiek. Het belang van owned, rented, shared en earned media neemt toe. Basisboek contentmarketing en community building gaat over het aantrekken, engagen, activeren en vasthouden van publiek en is het eerste boek met een planningsmodel voor contentmarketing en community building op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Het nieuw ontwikkelde CPP-model (content- en community-planningsproces) beschrijft in acht heldere stappen hoe je van analyse en strategie tot creatieve uitwerking komt. Aan iedere stap is een apart hoofdstuk gewijd, waardoor het boek overzichtelijk, toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. Tientallen praktijkcases, actuele voorbeelden, afbeeldingen en QR-codes brengen de theorie tot leven. Bovendien is er aandacht voor de nieuwste trends, waaronder: augmented reality, virtual reality, gaming, e-sports, artificial intelligence, livestreaming video en audio.
Keywords: Community building; Content; Marketing