Op afstand nabij - Knops, Uus, ....-; Deltour, Penelope., ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2025)
Op afstand nabij is een klein troostboek voor eenieder die afscheid moet nemen van een dierbare. Na de uitvaart begint het rouwen pas echt, maar hoe moet dat dan, rouwen? Psychiater en psychotherapeut dr. Uus Knops, auteur van het beklijvende Casper - een rouwboek en de Troostkaarten, geeft informatie en inspiratie over rouw en troost. In Op afstand nabij onderzoekt ze wat helend en helpend kan zijn, vertelt ze hoe te balanceren tussen activeren en accepteren, en laat ze zien hoe in afscheid voor de rouwenden en voor hen die rouwenden nabij willen zijn. Een poëtische parel met rake en rakende woorden over rouw.
Keywords: Rouwproces