Morele intuïtie : bedrijfsethiek met hoofd én hart - Eynikel, Jochanan, ....- (Leuven : LannooCampus, 2025)
Ethiek en economie, goed doen en geld verdienen, lijken tegengesteld, maar gaan steeds vaker hand in hand. Alles wat je koopt of zegt, wordt afgewogen op de morele schaal. Ethisch ondernemen draait niet alleen om regels maar ook om waardenkeuzes. Hoe ga je om met culturele diversiteit in beleid? Spreek je je uit over geopolitiek of blijf je neutraal? Bedrijven moeten steeds vaker stelling nemen in ethische kwesties. Regels zijn vaak te abstract en verouderen snel, terwijl rationele kaders de intuïtieve kant van ethiek missen. Vanuit filosofie, psychologie en vele praktijkverhalen benadert Morele intuïtie bedrijfsethiek vanuit hoofd én hart.
Keywords: Ethisch ondernemen