Ik, jij, samen mens : een referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie - Dely, Herlinde, ....-; Verschraegen, Jurn, ....-; Steyaert, Jan, ....- (Berchem : Uitgeverij EPO, 2022)
Ik, jij, samen mens is een inspiratiewerk voor alle zorgvoorzieningen die met mensen met dementie en hun mantelzorgers in contact komen, van thuiszorgvoorzieningen tot woonzorgcentra en ziekenhuizen. Binnen de zorgvoorzieningen richt het referentiekader zich in de eerste plaats tot directieleden, stafmedewerkers, direct leidinggevenden, kwaliteitscoördinatoren en referentiepersonen dementie. Zij staan immers aan het roer van een organisatie die streeft naar kwaliteit van leven, wonen en zorg. Het is hun taak om, zoals dit boek, te vertrekken van de beleving en de noden van mensen met dementie en van daaruit een visie op goede zorg gestalte te geven. Door aan elk hoofdstuk doelstellingen en een reflectie-instrument toe te voegen, wil dit referentiekader voorzieningen uitdagen om met hun medewerkers na te denken over goede zorg.
Keywords: Dementie