Positieve klinische psychologie in de praktijk - Bohlmeijer, Ernst, ....- (Amsterdam : Boom, 2025)
De geestelijke gezondheidszorg richt zich traditioneel op het behandelen van psychische klachten. Maar is dat genoeg? Positieve klinische psychologie in de praktijk pleit voor een bredere benadering: geestelijke gezondheid omvat niet zozeer de afwezigheid van klachten, maar vooral de aanwezigheid van vreugde, verbondenheid en zingeving. In dit boek introduceert hoogleraar Ernst Bohlmeijer de positieve klinische psychologie: een vakgebied dat wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie vertaalt naar de klinische praktijk. In dit boek staat het model voor duurzame geestelijke gezondheidszorg centraal. Het model helpt zorgprofessionals om mentaal welbevinden systematisch te integreren in hun behandelingen. Geïllustreerd door concrete interventies en casuïstiek laat Positieve klinische psychologie in de praktijk zien hoe cliënten niet alleen beter leren omgaan met psychische klachten, maar ook meer kwaliteit van leven kunnen ervaren.
Keywords: Positieve psychologie