Papa, hoe word ik rijk? : slim en renteloos beleggen volgens islamitische principes - Ouaamari, Mohamed, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2025)
‘Papa, hoe word ik rijk?’ De dochter van Mohamed Ouaamari spreekt nog niet, maar het is een vraag die vroeg of laat zal vallen, want voor moslims in ons huidige economische systeem is het allesbehalve eenvoudig om welvaart te vergaren. De islam verbiedt namelijk het gebruik van rente, een verbod dat botst met een kapitalistische wereld waarin lenen en investeren vaak op rente gebaseerd zijn. Aan de hand van persoonlijke anekdotes en praktische adviezen toont Mohamed zijn dochter en lezers hoe ze slim kunnen omgaan met hun geld. Zijn boek is een pleidooi voor financiële zelfzorg, waarin sparen, beleggen en ethiek hand in hand gaan. Hij duikt in islamitisch bankieren, duurzame financiële keuzes en het overwinnen van maatschappelijke barrières. Een inspirerend en toegankelijk verhaal dat laat zien hoe we op een bewuste, renteloze manier vermogen kunnen opbouwen – en hoe financiële wijsheid een kostbare erfenis kan zijn, voor iedereen.
Keywords: Islam en economie