In de schaduw van een draak kunnen ijsjes nooit smelten - Teirlinck, Nathalie, ....-; Vanparys, Michèle, ....-; De Winter, Koen, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2024)
Op een dag verschijnt er een draak in het leven van Ona. Eerst is de draak nog klein en past hij in Ona's broekzak. Maar hij groeit snel en neemt steeds meer ruimte in. En verstoppertje spelen is onmogelijk met zo'n draak die overal boven uittorent. Ona raakt maar niet van hem af en hij zet haar leven steeds meer op zijn kop. Tot Ona ontdekt dat vriendschap sluiten met een draak best fijn kan zijn. Al is het maar omdat ijsjes nooit smelten in de grote schaduw van zo'n draak. In de schaduw van een draak kunnen ijsjes nooit smelten is een kinderboek over grote gevoelens waar kinderen mee geconfronteerd worden. In dit boek pleiten filmregisseuse en scenarioschrijfster Nathalie Teirlinck en illustrator Michèle Vanparys niet voor wilskracht of strijdlust, maar voor het omarmen van tegenspoed. De kleine Ona leert de lezer omdenken en beseffen dat je zelfs met kortgewiekte vleugels best nog hoog kan vliegen.
3-5
Keywords: Gevoelens - gedrag