Leespraat : de leesomgeving: hoe volwassenen kinderen kunnen helpen meer te genieten van boeken + vertel eens: kinderen, lezen & praten - Chambers, Aidan, 1934- (Leidschendam : NBD Biblion, 2012)
Leespraat laat zien hoe praten over boeken werkt. Het boek biedt praktische adviezen en informatie voor iedereen die met kinderen en boeken werkt. Hoewel voortgekomen uit en toegespitst op de lespraktijk zal het ook ouders, boekverkopers en bibliothecarissen tot steun zijn bij het praten met kinderen over hun lees- en leefervaringen. De twintig jaar geleden afzonderlijk verschenen boeken De leesomgeving en Vertel eens zijn in Leespraat samengevoegd, waar nodig opnieuw vertaald en geactualiseerd.
De leesomgeving en Vertel eens zijn in 2002 afzonderlijk verschenen bij Biblion Uitgeverij, Den Haag.
Tell me, the reading environment
Keywords: Leesbevordering