Executieve functies aangestipt : hoe hij de prestaties van jouw leerlingen positief beïnvloedt - Kroon-Zijderhand, Robine, ....-; Van der Klink-Bouwens, Tineke, aut (Breda : Expertboek, 2024)
Voel je je soms overweldigd door de uitdagingen in het onderwijs van vandaag de dag en vind je het lastig om tijd te vinden voor de ontwikkeling van de executieve vaardigheden van jouw leerlingen? Wil je hun prestaties echter wel postief beïnvloeden? Dit boek helpt jou bij het creëren van een schoolomgeving die jouw leerlingen nóg beter in staat stelt om hun vaardigheden te oefenen zonder dat dit jou extra tijd kost. Je krijgt in dit boek antwoord op belangrijke vragen, zoals: hoe ontwikkelen de executieve functies zich? hoe kan ik de ontwikkeling van executieve vaardigheden makkelijk ondersteunen? hoe bevorder ik de volgehouden aandacht van leerlingen? hoe voer ik effectieve gesprekken over vaardigheden? hoe creër ik een doorgaande lijn 'Werken aan executieve vaardigheden? De casussen laten jou inzien hoe de juiste focus op executieve functies een positieve impact op leerlingen heeft. Tineke en Robine geven je meer dan een leidraad; dit boek is de sleutel tot het versterken van belangrijke vaardigheden die elk kind nodig heeft voor succes. Je krijgt volop handvatten waarmee je de potentie van alle leerlingen volledig benut.
Keywords: Executieve functies