Slimmer met AI : ontgrendel de kracht van effectieve prompts - Vangampelaere, Gene, ....-; Vanhauwere, Line, ....- (Roeselare : Gene Vangampelaere, 2025)
Slimmer met AI is de ultieme gids voor iedereen die het maximale uit artificiële intelligentie wil halen. Of je nu een beginner bent of een professional, dit boek leert je hoe je effectieve prompts schrijvt om AI-systemen beter aan te sturen. Aan de hand van duidelijke uitleg, praktische technieken en inspirerende voorbeelden ontdek je hoe AI ingezet kan worden voor tekstgeneratie, data-analyse, creativiteit en automatisering. Van basisprincipes tot geavanceerde technieken zoals chaining en few-shot prompting, dit boek biedt alles wat je nodig hebt om slimmer te werken met AI. Naast praktische toepassingen belicht Slimmer met AI ook ethische en strategische aspecten. Hoe voorkom je bias in AI? Welke veiligheidsmaatregelen zijn nodig? En hoe blijft prompt engineering zich ontwikkelen? Dit boek geeft niet alleen inzichten, maar ook concrete oefeningen om je AI-vaardigheden direct te versterken. Stap in de wereld van AI en ontdek hoe slimme prompts jouw creativiteit en productiviteit naar een hoger niveau tillen!
Keywords: AI; Artificiële intelligentie