Opgroeien in het hedendaagse gezin : inleiding in de gezinspedagogiek - Van der Horst, Frank, ....-; Lucassen, Nicole, ....-; Kok, Rianne, ....-; Sentse, Miranda, ....-; Jooren, Lieneke, ....-; Van Rosmalen, Lenny, ....-; Luijk, Maartje, ....- (Tielt : LannooCampus, 2022)
De diversiteit van gezinsvorming en -samenstelling in de hedendaagse samenleving maakt dat het opvoeden van kinderen complexer is geworden. Opgroeiende kinderen worden beïnvloed door uiteenlopende factoren van binnen en buiten het gezin. Deze nieuwe druk is uitgebreid met twee nieuwe hoofdstukken. De bestaande hoofdstukken zijn geüpdatet met de meest recente wetenschappelijke kennis en trends in het vakgebied. Thema's die aan bod komen zijn: adoptie en pleegzorg, opvoeding door homo-ouders, (v)echtscheidingen en conflicten in het gezin, samengestelde gezinnen, hechting, curlingouderschap, birdnesting, tienermoeders, kinderopvang, opvoedvaardigheden, interculturele pedagogiek, invloed van (sociale) media, smartphone en gamen, broertjes/zusjes en leeftijdsgenoten en de rol van grootouders in de opvoeding. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor studenten (gezins-)pedagogiek, onderwijskunde, orthopedagogiek, (universitaire) pabo, SPH en lerarenopleidingen.
Keywords: Opvoeding -- Gezinspedagogiek