Motiverend lesgeven : hoe? zo! : 14 elementen die je als docent wil toepassen. - Dousi, Pepijn, ....-; Moeke, Sam, ....-; Van Nieuwenhuijze, Aarnoud, ....-; Aelterman, Nathalie, ....- (Leuven : LannooCampus, 2025)
Motiverend lesgeven. Hoe? Zo! beschrijft hoe je in je les het initiatief neemt om het leerproces van je leerlingen op motiverende wijze te voeden en begeleiden. Geïnformeerd door inzichten uit de motivatiepsychologie en de cognitieve psychologie maak je (hernieuwd) kennis met 14 elementen die je kunnen helpen om (nog) motiverender les te geven. Aan de hand van heldere voorbeelden en praktische tips kun je onderzoeken wat het beste werkt voor jou en je leerlingen. Met als belangrijkste doel; een motiverende leeromgeving creëren.
Keywords: Lesgeven